Willemstad? Dat ligt toch op Curacao? Ja, ook, maar zelf hebben wij ons eigen Willemstad aan het machtige en prachtige Hollandsch Diep. Willemstad, een vriendelijk en fraai vestingstadje in de weidse ruimte van Noordwest Brabant. Als U komt zult U begrijpen waarom we juist op deze schilderachtige plek ons oog hebben laten vallen. Een stadje boordevol historie en prachtig geconserveerde monumenten, sfeervol en Brabants-gastvrij, een uitgelezen plek om te genieten van stedeschoon en kijkjes in het verleden. Welvarend en smaakvol gaan hier hand-in-hand.

Aan strelingen voor het oog – en de maag – zal het niet ontbreken.

 

Maar ook weten we wel waarom wij Graven graag naar de reünies komen: alle tijd om te kleppen met al die andere verre (achter-) neven en -nichten, nog veel verdere verwanten maar uiteindelijk toch allemaal nazaten van Jan Ariensz Bastiaenszn de Graaff, de man die onze familiestichting zijn naam gaf, zonder het zelf te weten. Hij, een gewoon “menneke”uit het Land van Heusden en Altena van bijna 500 jaar geleden zou het, denken wij, prachtig hebben gevonden te weten dat zovelen van zijn talrijke verre nakomelingen elkaar om het jaar treffen, verbonden door familienaam of bloedband.

We hebben ons best gedaan een aantrekkelijk programma met prima zorg voor de inwendige mens aan te bieden voor een scherpe prijs, d.w.z. niet duurder dan de vorige excursie in 2006, ondanks prijsstijgingen sindsdien.

Wat kunt u verwachten?

We komen tegen 13.00 uur samen in zalencentrum “Irene”aan de Grimhoek 15, achter de Koepelkerk, met volop parkeergelegenheid. Koffie en bijbehorende versnapering worden U aangeboden door het Stichtingbestuur.

Na het welkom van uw voorzitter is het woord aan Mar van Rijswijk, echtgenoot van Janny van Rijswijk-de Graaff, zelf al heel lang Willemstadter, die u zal vertellen over wat U gaat zien op:

de stadswandeling, in kleine groepen, onder leiding van VVV -gidsen die U in ca. anderhalf uur de mooiste plekjes van Willemstad zullen laten zien, o.a. het Mauritshuis (1623), het Voormalig Raadhuis (1587) ook ooit kerk, rechtbank en gevangenis, D’Orangemolen (1734), de stadswallen, het Arsenaal (1793) en,de Koepelkerk (1607) bezichtiging.

Na de wandeling komen we terug in Dorpshuis “Irene” voor de borrel en aansluitend een koud en warm buffet, met soep, rijst, salades, stokbrood en andere lekkernijen. Voor de drankjes vòòr of aan tafel ontvangt U bij aankomst per persoon 4 bonnetjes die U bij het bedienend personeel kunt inleveren.

Na de maaltijd kunt u gerust nog een poosje blijven, de zaal is verder niet bezet.